Fotografický throwback ( a trochu rozprávania navyše!)

Klik. Přihláška byla přijata. Ufff. Už len nech im dojdú aj peniaze. A musím vyplniť žiadosť .A dostať pozvánku na skúšky. A poslať si prihlášky do Blavy. A do Prahy? Nechcem tam ísť ale mám šancu. Ale dať peniaze za to... ale čo ak ťa nevezmú inde Alexandra?
Dosť.
Presne takto to vyzerá posledné dni v mojom živote. Som z prihlášok na výšky absolútne vystresovaná, zhrozená, zmätená, naštvaná a bohviečoešte. Všade kde sa pohnem, riešia sa len prihlášky. Spolužiačky aj učiteľky s nimi behajú pre potvrdenia, ostatní riešia poplatky a otázky ako: kam sa hlásiš? robíš príjmačky? a kam si dávaš keby niečo? sú na dennom poriadku a lezú mi na nervy. (len pre zaujímavosť: pred tromi mesiacmi som bola na nervy, že preboha, už len 3 mesiace na prihlášky do Brna! a posledný týždeň som na tom asi takto: ešte 5 dní, v pohode, kam sa ponáhľať? takže áno, za stresy si môžem sama. hanba mi. prokrastinujem, a to ma ešte ani neprijali)
Do toho všetkého nás stresujú s písomnou maturitou. To vedie k jedinému záveru: zlým snom a nadmernému objedaniu sa. Paradoxne, viac mi vadia tie sny. Napríklad dnes v noci, som sa pokúsila vyliať si na hlavu hrniec vriacej vody. Moje podvedomie sa túži zabiť a ja sa mu vôbec nedivím. Našťastie vo vedomom stave som rozumnejšia. Hoci nie o veľa.


Pri živote ma drží len nádej, že ma nejaká univerzita bude chcieť bez toho, aby ma na smrť utrápila príjmačkami, vyhliadka veľkonočných prázdnin (čaká ma výlet s rodičmi a vraj môžem šoférovať!) a to, že mi príde vodičák.
Preto som sa rozhodla potešiť seba, i vás, v tomto nečase a následnosti ošemetných situácií niečim, čo aspoň trošku pohladí srdce i dušu.

Pre mňa sú niečim takým fotografie. Najmä preto, že mi pripomínajú, čo bolo. Keď scrollujem svoj instagram viem si dokonale predstaviť čo som cítila, keď som fotila ktorú fotku. Viem, že pri jednej letnej som plakala v škole, pri ďalšej vidím spomienky na dovolenku akoby bola len včera... fotografie sú pre mňa niečo ako obrázkový denník. Ibaže je to denník o ktorom chcem, aby ho čítali aj ostatní, hoci si ho môžu vysvetliť inak. Je to denník plný metafor, ktoré si môže každý vykladať po svojom, ale majú jediný cieľ: zapôsobiť...
Bože, povedala by som, že som zblbnutá zo slovenčiny! Píšem tu hotovú poetickú esej, pričom jediné, čo chcem povedať je, že vám prinášam niekoľko fotiek z čias, keď som bola trošku veselšia a všetko sa mi zdalo ľahšie. 

Uvidíte fotky z dozvukov v Slovenskom Raji (och bože to bol víííkend!), z Tatier a mnohé iné. Myslím, že konečný výber prekvapí aj mňa. Hrozne rada ťahám z počítača fotografie náhodným výberom! 
Poďme teda na to!







 To bolo tak magické!



Je na neuverenie, že to bol zimný deň, 12.12.
Bolo tam nádherne. Až na jednu vec: nikdy neberte opitých ľudí na túru.
Ak už musíte, nechoďte nikam, odkiaľ sa dá spadnúť.
Ak už musíte, nedovoľte im brať si ďalší alkohol.
Ak už musíte: nedívajte sa na to a radšej šľapte preč a modlite sa, aby sa im nič nestalo.



A toto je môj blbeček : freťák Charlie. Má už takmer 7 rôčkov ale no: povedali by ste to na neho? Stále je to fešák!

A prechádzame k trošku jesennejším fotkám...


 Vidíte to biologické srdiečko???

 












 Azda som morbídna, ale táto fotka sa mi páči.
Len tak medzi nami, moja mamka si myslí, že naozaj SOM morbídna, lebo ako rečnícky prejav na slovenčinu som zvolila pohrebnú reč, určenú môjmu imaginárnemu manželovi. A len tak medzi nami, bola 100 percentná a slovenčinárka sa vyjadrila, že to malo : super atmosféru. Tak kto je teraz morbídny, mami?
Z tejto fotky sa veľmi teší, odfotila som ju na svoje meniny, bez macro objektívu (technika obrátený objektív)



 A ešte na sekundu späť k jeseni...








Done. Finito. Na dnes je to z mojej fotografickej tvorby všetko.
Ešte by som položila teoretickú otázku, nie som zrovna Hawking, ale, čo myslíte? Je cestovanie v čase možné? Ja si myslím, že práve vďaka fotografií áno. Aspoň ja to takto cítim.
A možno je niekde tam hore, v diaľke aj jedna modrá búdka a v nej muž, ktorý má dve srdcia...
Každopádne, končím. Už týždeň čítam jednu knihu (na ospravedlnenie, prihlášky! A má 800 strán!) tak by som si mala ísť čítať... a taktiež by som sa mala ísť učiť genetiku... mala mala. Hm, škoda že si zrejme nedám povedať.

Dokelu viete čo mi práve napadlo? Že som nevidela najnovšiu časť seriálu Agent Carter!
Okamžite to musím vidieť!

Majte sa priatelia, dúfam že sa vám fotografie páčili, a že ste v nich našli aspoň toľko dobrých pocitov a spomienok ako som v nich našla a do nich vložila ja! :)
Pekný večer vám prajem!

Comments

  1. Ty kapky?! Boží fotky! vážně jsou krásné :3 a ta fretka :DD to jsou tak strašně roztomilí zvířátka,to ani není možný :3 :D

    ReplyDelete
  2. Kočko, držím palce, ať se dostaneš tam, kam chceš. Heh, věřím tomu, že maturitu dáš levou zadní. Mimochodem, ty fotky jsou sakra parádní. Jsem unešena jejich atmosférou. To svétlo. Kouzelná atmosféra!

    ReplyDelete
  3. Och môj... to sú tak úžasné fotografie, že by som sa na ne vydržala pozerať stále. Každá z nich je jedinečná svojím vlastným spôsobom. Máš talent. :)
    Popis pod deviatou fotkou (dúfam, že viem rátať) ma veľmi pobavil. :D
    A držím palce, nech sa ti podarí spraviť prijímačky, aj písomnú maturitu. :) Veľmi dobre si pamätám, aké stresy som ja zažívala pred monitorom a to sa tieto dve veci skoro ani nedajú porovnávať.

    ReplyDelete
  4. Ty fotografie jsou opravdu úžasné! A to, že já jsem opravdu veliký kritik, i když nefotografuji (samozřejmě bych chtěla, ale talent nemám). U některých těch fotek jsem měla pocit, že tam dokonce na tom místě sem, že jsem malý brouček co kouká na tu krajinu. No prostě mi to vyrazilo dech:)
    Jinak děkuji moc za komentáře, a jsem ráda, že se Ti můj blog líbí:) Já tvůj budu navštěvovat často, jelikož jsem se zamilovala do tvého psaní.

    Přeji krásný večer a samozřejmě držím palce u maturity a přijímaček na vysokou školu!

    ReplyDelete
  5. Máš neuvěřitelný talent! Můj otec fotí též a řekla bych, že jste oba dva na stejné úrovni :). Ofotili ti už něco do časopisu? Pokud ne, doufám, z brzy na to přijde :).

    Anna z annakrat.blog.cz

    ReplyDelete
  6. Krásne. Krásne svetlo a farby (heh, na to som zaťažená).

    S prihláškami a prijímačkami držím palce. Tiež som to riešila na poslednú chvíľu. Je to otrava, žrút nervov, času a peňazí (heh, koľko povzbudenia, čo?).
    Maturita bude fajn, neboj nič. Ľudia okolo toho narobia veľa hluku, mňa skoro porazilo - v prvý deň, na prvých dvoch skúškach. Potom to bolo lepšie a lepšie a dnes by som si snáď skúšky na vysokej pokojne vymenila za druhú maturitu =D

    Príhovor na pohreb imaginárneho manžela? =D Nemôžem... Jediné dva príhovory, ktoré som kedy písala, bol jeden pri akomsi výročí zvieracieho útulku (to ešte na základke) a príhovor k stužkovej. Oba mali úspech a druhý s menšími úpravami je zaznamenaný z osudného večera =D

    Tak teda držím palce. Nech sa darí, a nech ťa podvedomie nevraždí =)

    ReplyDelete
  7. Pfuuu.. živě si vzpomínám na své trápení s přihláškami. Nejenže jsem lítala ve škole pořád do ředitelny, ale ještě jsem pendlovala mezi počítačem doma a poštou. No hrůza děs. A navíc jsem měla problém si vybrat vysokou školu. Nakonec jsem skončila, tam kde jsem skončila a jsem celkem spokojená. :)
    Některé fotky jsou vážně nádherné! :3 Občas uvažuji, že bych si někdy v budoucnu pořídila fretku. :) Ale neznám nikoho, kdo by jí měl. Jak je poslušná? Za kolik se vůbec dá sehnat? A jak náročnou péči vyžaduje? :) Jinak tvůj Charlie je krasavec. :* Já mám taky Charlieho.. akorát je to dvouletý potkan. :D

    ReplyDelete
  8. Třetí a devátá se mi líbí hrozně moc :-) jsou to krásné fotky.
    goodmoda.blog.cz

    ReplyDelete
  9. To jsou taaak krásné fotky! Jsi vážně profesionálka! :) Úplně jsem dostala chuť sbalit se a vyrzit někam na výlet do přírody :).
    Držím moc palce s tím přihláškovým šílenstvím, ať se dostaneš na školu, kam si přeješ jít, a hlavně... ať to všechno přežiješ ve zdraví! :D

    ReplyDelete
  10. To si nemyslím, není to až tak nízká váha, abych při ní umřela :D takže klídek :)

    ReplyDelete
  11. Moc krásné fotografie, hezky fotíš, takže ti hoodně moc držím palečky u přijímaček na vysokou :) Je vidět, že jsi už teď ve stresu, ale buď v klidu - dobře to dopadne! :) I maturita! :)
    Pobavil mě ten sen :D :D ... je zajímavé, jakou silou působí na člověka okolní dění... :) hlavně klid a chladnou hlavu, dobře to dopadne a za chvíli budeš studovat vysokou školu - zaměření fotografování, jestli chápu dobře? :)

    K tomu učení si udělej něco dobrého, ať to jde lépe :P třeba ty ovesné muffiny, jak jsi viděla u mě! :D :)

    Hodně štěstí!

    ReplyDelete
  12. Aha, tak to se omlouvám, moje chyba, mně to tak vyznělo :D buď jsem blbě četla nebo nevím... :D
    Každopádně zajímavé obory - a ne lehké - o.O - takže o to víc, HODNĚ ŠTĚSTí! ZVLÁDNEŠ :)

    ReplyDelete
  13. KRásne fotky :)
    Vii, http://with-love-vii.blogspot.sk/

    ReplyDelete
  14. Nejdriv te musim pochvalit za pekny, novy blog ^^ Zpocatku to pro me bude mozna trochu chaoticke, prece jenom jsem zvykla na blog, ale urcite si na to pak zvyknu :D
    Prihlasky, prihlasky, ja se citim chaoticky kvuli prijimackam na stredni skoly :D Ale verim, ze to v pohode zmaknes ^^
    Jinak ty fotky jsou nadherne :3 Ja vim, ze to rikam v kazdem tvem clanku, ale je to pravda a chvalou by se nemelo setrit :D
    Jinak k tve otazce, jelikoz jsem telem i dusi Whovian, tak je jasne, ze v cestovani casem verim ^^

    ReplyDelete
  15. To je ten problem :D Davam prihlasky na gympl a na stredni, ale jeste nejsem na 100% rozhodnuta, kam pujdu. Uvidim, co ukazou prijimacky :D
    Jinak to s tim mailem by me pekne stvalo :D Ale jinak si taky myslim, ze je blogspot v poradku ^^

    ReplyDelete
  16. Máš krásné fotky, taky bych chtěla tak fotit:)

    ReplyDelete
  17. Já jsem véééélikým fandou tvého instagramu ^^ Ty jsi prostě talent no! Ta hřbitovní je krásná ^^ a … nechtěla bys někdy tu řeč tady sdílet? Já bych si ji teda moc ráda početla :D protože takoví imaginární manželé jsou nejlepší a když se k tomu přidá pohřební řeč! No prostě… dej to sem!! :D
    Já naštěstí do konce své školy mám ještě nějaký ten čas, takže papírování řešit nemusím :D navíc jsem teď nemocná, takže ohledně školy mě jen kouše to, že nikdo neví, z čeho máme po prázdninách psát :D ale tak to je ještě týden :D

    ReplyDelete
  18. Páni :D ako keby mi z duše hovoríš :D všetci v škole: kam si dávaš prihlášku? Už si si dala? A kde? (Keď poviem tak dostanem od všetkých len udivené ksichty na ktoré nereagujem ďalej), všetci riešia, tí učitelia s tými maturami to je už len jedna veľká katastrofa... myslím, že stresujú viac jak študenti :D ja teda nestresujem vôbec, ja to dám na takú pohodku ako vždy :D :D ináč ten rečnícky prejav :D aj spolužiačka mala na pohreb ale na konci sa smiala takže tá atmosféra vyprchala :D tie fotky sú viac než perfektné, vieš presne kedy a čo zachytiť :D a späť k tým prihláškam, ja som si dala len 1 s tým, že si naozaj verím, že ma prijmú (dokonca si verím, že mi odobria aj upustenie od prijímačiek) no a je to do Prahy na fyziku :D Fakt si verím, a verím aj všetkým ostatným, že ich vezmú tak kde chcú ísť :)

    ReplyDelete
  19. taky mám nervy z vejšky, ale co no... a ty fotky - všechny - jsou naprosto dokonalý! kde to fotíš? taky u nás žádná krásná příroda není :(

    ReplyDelete
  20. Tyhle fotky jsou nádherné.Nejvíce se mi líbí fotky s kočičkou a fretkou. Samozřejmě jsou mega i ty fotky, kterou jsou detailní např. kapičky na rostlinách. Máš velký talent a měla by ses tomu věnovat více. =)

    ReplyDelete
  21. Úžasné fotky! :) také jsem zase zkoušela fotit :)

    ReplyDelete
  22. Ty fotky jsou všechny tak nádherné - to se hned pozná umělec :) Máš opravdu talent, doufám, že Tě vezmou na Tvoji vysněnou vejšku, zasloužíš si to! ;)

    ReplyDelete
  23. To je nádhera :D :D Opäť sa pokochař tvojimi krásnymi fotkami.
    12.12. Práve na moje narodeniny, tak dúfam, že ste pili aj za mňa ;) Ja som s ten deň pila maximálne čaj alebo kávu. Tak podrobne si to zas nepamätám :D
    To srdiečko na liste je fakt vytvorené prírodou? Niečo úžasné...je úplne pravidelné.
    Tak veľa šťastie s tými vysokými školami. Snáď ťa vezmú tam, kam chceš ísť :)

    ReplyDelete
  24. Bože. :D Je až smutné, aký stres mi nahnali prvé dva odstavce o prihláškach a maturitách, keďže som na tom úplne rovnako. :D
    Ja som na vlastných dozvukoch nebola. A bola to chata ako keby zasadená do rybníka. Takže som vlastne rada, že som ich nemusela loviť potom ako ryby. :D
    Inak tie fotky sú vážne nádherné, veľký talent.
    Ty máš proste....bielu fredku. :D Úprimne, fotiť tie zvieratá, čo máš na fotkách... ja by som sa bála. :D
    A cestovanie v čase je vlastne otázka vedcov, čo skúmajú paranormálne javy, čiže možno aj áno... a nie len vďaka fotkám... :-)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts