Fotografie: vodné krajinky zo Zádielskej doliny

Nasledujúci článok odporúčam čítať s prázdnym močovým mechúrom.

Odkedy som dostala vodičák tešila som sa na deň, keď sadnem do auta, zapnem si cédečko a vyrazím na výlet. Hoci som už jazdila po meste, nejak to nebolo to, čo som si predstavovala. Hlavne prvá jazda mi prišla katastrofálna, mala som chuť vrátiť sa do autoškoly. Vo volebnú sobotu sme ale vyrazili na výlet a ja som si konečne reálne napálila cédečko a splnila si tak sen o jazde a hudbe. V - pre mňa - krásnej rýchlosti 90km/h som počúvala Centuries.
Samozrejme, predtým som si musela odvoliť. Ako prvo volička som za plentou trošku zazmätkovala. Pýtam sa predtým pani v komisií, že čo mám vlastne robiť? Voliť.
No shit Sherlock! mala som chuť zvolať. Ja som si myslela, že som prišla do kina alebo čo... díky za pomoc. Otec ale práve volil vedľa, takže som mu zašepkala, že: ocooo? čo mám robiť? A nejak sme to dali. Volila som podľa starého známeho vtipu: Ako vyberiete z 10 mužov najväčšieho debila? Náhodným výberom.
Záverom: voľby hodnotím ako veľa kriku pre nič. Ale keď sa už toľko bojovalo za to volebné právo pre ženy... Aj tak sa všetci teraz po voľbách len sťažujú. Ja to beriem pozitívne: motivácia, prečo si KONEČNE podať prihlášky na VŠ a odísť odtiaľto. Haha.

Po voľbách sme konečne mohli ísť do prírody, na čo som sa celý čas tešila. Samozrejme, veľmi som sa tešila aj na jazdu, ale hlavne: na fotenie!
Dlhá expozícia, statív a náááádherná tečúca voda.
Ibaže : fuck me, zabudla som si statív doma. Mala som chuť vyfackať sa, prepadlo ma zúfalstvo a chuť hodiť sa do potoka.
Našťastie som to neurobila a neľutujem, lebo pri troške vydumania sa mi podarilo fotiť aj bez statívu a dokonca tak, ako som chcela. Ponaučenie? Nejaké iste.
Krátka prechádzka nám ale trvala riadne dlho. Problém je v tom, že ja, hoci mám dobrú kondíciu, som absolútne príšerný partner na túry. Alebo naopak - som výborný partner na túry pre menej fyzicky zdatných ľudí. Ja totiž postupujem nasledovne: och bože, to je nádherný výhľad! Tu musím fotiť! PANEBOŽE, tá rastlinka! Bežte, ja si to len odfotím. Bola tam veverička? Radšej počkám dvadsať minút či sa ešte neukáže, viete, chcem fotku!
A tak sa každá prechádzka so mnou predĺži.... 

Aby som zavŕšila rozprávanie: po návrate domov som sa hneď chcela pustiť do fotiek - ibaže mi umrel photoshop a následne celý počítač. Viva la Windows. S nechuťou, som sa po 4 hodinách nasratosti pustila do práce na fotkách v Gimpe a dokončila ich až ráno. Nevidím síce rozdiel oproti práci s fotoshopom vo výsledku, ale rozhodne ho vidím v efektivite práce. 

Poďte si teda spolu so mnou pozrieť fotky z nádhernej slovenskej prírody, konkrétne zo Zádielskej doliny.  Sú to vlastne všetko krajinky s tečúcou vodou. Napriek rovnakej tématike sú, podľa mňa, každá iná, rozhodne sú však jednotné v tom, že príroda na nich je dokonalá!






Ak vám počas čítania článku bolo treba na malú, veľmi sa ospravedlňujem, ale tak: varovala som vás, či nie?
Dúfam, že sa vám fotky páčili. Obvykle si nepotrpím na takéto mono-tématické články ani fotenie, ale pri tomto výlete som nedokázala odolať :)

Takže, ďakujem vám za pozornosť.
Ak máte záujem o aktuality z mojej tvorby a života: INSTAGRAM: mionepond.
Lúčim sa s vami, užívajte si túto povolebnú, daždivú nedeľu.
Ja sa idem flákať.
Informatika a biola počkajú. A že písomná matura klope na dvere? Blbé, nikto nie je doma (hlavne že outfit už mám kúpený, ale vedomosti žiadne).
Peknú nedeľu! :)


Comments

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. hmmm, nádhera! voda nikdy nezklame a v divoké přírodě...prostě paráda! :) Drak

    ReplyDelete
  3. Já se netěším, až budu volit. Také to pro mě bude poprvý :P Jinak třeba já mám řidičák asi 9 měsíců, ale sama jsem ještě nejela. Zatím vždy s mamkou :P
    Fotky jsou moc krásné. Voda je hodně bílá, pravděpodobně kvůli té dlouhé expozici? tomuhle moc nerozumím..Ale aspoň je to vidět a vypadá to kouzelně :)

    ReplyDelete
  4. Ještě že jsem prázdný močový měchýř měla! :-)
    Fotky jsou famozní, nádhera! Díky i za tvou návštěvu na mém blogu Sugarless.:-)

    ReplyDelete
  5. Jsou povedené... ta voda s dlouhou expozicí? :)

    ReplyDelete
  6. Micka, nechceš robiť kurzy fotenia, hihi? :D
    krasne ako stale, si neprekonatelnaaaa:)

    ReplyDelete
  7. Já jsem volila loni nebo před loni tuším a žádná sláva. =D Podle mě je to na nic.
    Každopádně fotky jsou krásné. Vážně povedené a přežila jsem je i s plným močovým měchýřem. =D Ne, opravdu ty fotky jsou dokonalé. =)

    ReplyDelete
  8. Ty fotky jsou naprosto úžasný.

    ReplyDelete
  9. Fotky jsou překrásné! Já miluji přírodu! ♥
    PS: Moc děkuji za pochvalu designu!

    ReplyDelete
  10. Zdravím, krásné to fotografie! Miluji fotografie přírody. A vody na dlouhou expozici)
    Mě první volby teprve čekají, a to na podzim. Tak uvidíme, jak se to vyvrbí, je trochu nezvyk říkat si, že volební kampaně už budou zaměřené i na mě :D
    A s tím focením na výletech to úplně chápu, aneb můj otec ze mě mohl zešílet, když jsme byli v Tatrách a já fotila úplně všechno, jenže to nejsou zrovna nejkratší túry, takže jsme museli jít poměrně rychle, abychom to vůbec stíhali do tmy.

    ReplyDelete
  11. Prekrásne fotky, dosť kvalitné. *o*

    No, som rada, že sa ti to páčilo, aj keď toto by som ako príklad úvahy nedávala, nemá to správnu štruktúru úvahy, ktorá by mala byť na maturite. Je to len akýsi výlev. :) Ale vďaka. ^-^

    ReplyDelete
  12. Tá druhá fotka je kúúúzelnáá! :) Super!

    ReplyDelete
  13. Pátá fotka je pro mě top :)

    Piosek
    www.piosek.blogspot.cz

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts