Čo tento rok určite (ne)dodržím




Ležím na posteli internátnej izby, na výhrevnom vankúšiku, a oči sa mi zatvárajú... Celú noc som cestovala z Košíc (v spoločnosti dvoch maďarských Rómov, ktorí boli tá najlepšia spoločnosť, akú som si na tú  cestu vedela predstaviť, ozaj! toľko som sa nasmiala s nimi), potom som bola na skúšku a odvtedy sa učím na tú ďalšiu.
A keďže ako správny študent (ak zajtra dostanem F a budem to musieť opakovať, budem sa za tento moment slabosti preklínať) prokrastinujem a rozmýšľam nad tým čo netreba, hlavne keď chodím fajčiť (na Slovensku nemajú moje obľúbené Viceroyky, tzv. pussy cigarettes, tak to využívam, že som tu) rozhodla som sa, nuž áno, napísať si predsavzatia.

Stále to hovorím a trvám na tom, že nepotrebujem nový rok aby som sa zmenila, že sa začať dá kedykoľvek, A že predsavzatia sa aj tak porušujú ale na druhej strane sa poznám a verím si natoľko, že to, čo poviem dodržím.
Najťažšie je zniesť sám seba, spieva Katarzia. Presne tak to cítim, už sama so sebou neviem vydržať. Lezie mi na nervy moja vlastná povaha, nerozhodnosť, zmeny nálad, slzy. Mám za sebou tisíc nedieľ (povedala mi pani na stanici, čo mi dobíjala šalinkartu, keď si všimla že som mala narodky), ale správam sa ako by ich bolo desať. Je načase dospieť a splniť si sny, Alexandra. A hlavne, žiť. 



Tak som sa teda rozhodla byť takáto a robiť toto: (lebo to má byť o tom, čo áno a nie čo nie, však?)

-dám si do poriadku hlavu a vzťahy (a nebudem čakať na Godota. Godot nepríjde. Čas naučiť sa DISKUTOVAŤ!)

-budem počúvať ľudí, ktorí mi chcú dobre. lebo rady do života sú krásna vec, ale...

-budem sa rozhodovať sama, lebo sama najlepšie viem čo cítim a chcem

-pôjdem na Letavy. Dobre to je trápne predsavzatie, lebo tam by som šla nech sa deje čo chce ale Letavy majú miesto v mojom srdci, tak prečo sa nimi nemotivovať - a viete, aspoň nejaké predsavzatie dodržím!

- nebudem piť. do Letáv. (víno môžem). pre východniara ťažké - hej - ale fakt. pretože keď som to naposledy tak urobila, cítila som sa omnoho lepšie.a robila som menej pičovín 

- budem sa opäť zdravo stravovať -a žiť- lebo ma to baví a síce nestíham ale čas na seba si človek musí nájsť!
 
- budem opäť športovať a cvičiť.  kvôli fajčeniu a lenivosti nevládzem behať, keď som ešte v lete dávala dvanásť kilometrov s prehľadom (teraz dám takých 7, ale uznajte. slabé!) nie je to o tom že chcem schudnúť. aj keď ten zemiakový šalát mmm... 

- budem otvorenejšia a milšia k ľuďom. úprimnejšia. už nikoho nebudem vodiť za nos a nebudem sa hanbiť opýtať, koľko je hodín. (a budem lepšia k svojim rodičom, lebo si to zaslúžia)

-budem sa učiť. a chodiť na prednášky. sľubujem

-budem viac cestovať (jednu letenku už mám kúpenú, takže toto začína dobre! i keď mám panický strach z lietania)

-dám si spraviť tú kérku po ktorej mi srdce piští. pretože  prečo nie. ak doštudujem, budem robiť v informatike a tam to nikto riešiť nebude. a ak nedoštudujem... už dávno sme sa s kamarátmi umelcami bavili,  že ak im to nevyjde v umení, tak si všetci spolu otvoríme palacinkáreň. tak čo.

-budem viac písať. a nemyslím tým básničky, Alexandra. 

-budem sa venovať foteniu - a zároveň budem mať poriadok vo fotkách a všetkých svojich súboroch!

-začnem komentovať kódy (lebo po pol roku fakt neviem, čo som vlastne riešila)

-viac kultúry. lebo ju milujem a robí mi to dobre!

-budem hrať. a nie na nervy. chcem hrať, hoci to neviem. ale baví ma to. tak si splním sen

-kúpim si kvet a postarám sa o to, aby neumrel. nie ako ten brečtan, ktorý som si kúpila v septembri, a pred Vianocami som ho vyhodila, lebo som ho zabudla poliať...od septembra.

-nebudem odporná k ľuďom v myšlienkach. lebo tam to všetko začína

-a proste budem sama sebou a bodka! keď chcem fajčiť a nadávať tak budem, nebudem sa hrať na niečo, čo nie som. 

Tak!
Sečteno, podtrženo, mám sakra čo robiť sama so sebou.
Minulý rok som žila len tak, ako prišlo - ale naplno, a bolo to čarovné. Chcem si vziať ten prístup aj do tohto roku, ale ešte ho usmerniť a vycibriť, aby som nemala pocit, že je to krásne v mojom živote je o náhodách, ale aby som mala - aspoň pocit, že som sama sebe šéf.
Chcem mať dobrý rok.
A tak si ho taký spravím.
Zhasínam svetlo.




Comments

  1. Páni to sis toho docela nandala :D ale držím palce, aby jsi všechno dodržela. To s tím chozením na přednášky bych též potřebovala :D :D na jaký obor na MU chodíš? :)

    Jinak ne to není jinačí level dospělosti neboj. To já jenom nevěděla, že ty lidi jsou hajzlové, když už jsem měla naplánováno, že s nimi pojedu. A jela jsem tam v podstatě kvůli tomu, abych získala podněty na pomstu :D :D takže to vlastně dospělý není vůbec :D

    ReplyDelete
  2. Tolik předsevzetí, tolik bych toho ani nevymyslela. I když... :D U mě by to mělo pozitivum, alespoň bych nějaké splnila. Já si dala předsevzetí byl lepší člověk, což doufám, že zvládnu. Tobě přeji hodně štěstí s plněním předsevzetí, protože pokud to zvládneš, tak jsi skvělá (což budeš v každém případě, pokud nějaké splníš). Moc se mi líbí tvé předsevzetí ohledně kultury, protože to se moc často nevidí :-).

    ReplyDelete
  3. Moc mě tvůj komentář potěšil, jsem ráda, že to psaní má cenu a popisek se líbí. :-) Já mám maďarskou krev také po mamince, je poloviční Maďarka a poloviční Slovenka. Maďarsky bohužel neumí, rodiče jí učili jen Česky. Já umím tedy jen pár vět, ale postupně se snažím se učit více a více slov nebo jednoduchých vět. Hrozně mě ten jazyk fascinuje, protože ho umí málokdo a zní hrozně zajímavě :D.

    ReplyDelete
  4. Zajímavý článek a moc pěkné zamyšlení samé nad sebou. Držím palce, aby se převážná část předsevzetí podařilo dodržet.

    ReplyDelete
  5. Asi se ti tohle všechno dodržet nepodaří, ale budu ti držet palce aby si splnila většinu z nich a pevnou vůli, která je k tomu dost důležitá. :) JB web: janincinblog.blog.cz

    ReplyDelete
  6. S některými z tvých předsevzetí se musím ztotožnit. Především s těmi fotkami - udělat v nich pořádek (a v souborech v PC vůbec) bych vážně potřebovala. Držím pěsti, ať ti vše vyjde.
    Blog: crazyafoto.blog.cz

    ReplyDelete
  7. Držím palce. Alespoň k tomu poslednímu - ať máš dobrý rok .-)

    ReplyDelete
  8. zdravím... narazil jsem na tento blog poprvé a chválím... vidím,že zdejší zájmy jsou hodny mé i příští návštěvy :)

    ReplyDelete
  9. Po spísaní takýchto zoznamov sa človek cíti tak viac nabudený, aspoň pri mne to tak je, až kým sa to po krátkom čase nezačne zase zasekávať :D, tak ti teda prajem, nech sa ti to aj podarí plniť a udržiavať počas celého roka (-:
    Na kerku máš inak už presne premyslený motív? Lebo ja tiež dlho rozmýšľam, ale bojím sa z toho dôvodu, že po čase zmením svoje názory a priority a už sa mi to páčiť nebude, hoci by to bol len obrázok :D

    ReplyDelete
  10. Spoustu z těchto předsevzetí máme společných. Jak se ale znám, nedodržím ani jedno... :D Snad alespoň tobě něco vyjde :)

    ReplyDelete
  11. tak tak s novým rokom chce zacat clovek odznova,...a hlavne chce niečo dokazat...tak drzim palce aby si splnila viac ako polovicu co si si urcila :) a super silonky!!!! ja mam take s anjelmi a jednorožcami, že to vyzera ako tetovanie :D
    ach ...ani fotku harry osmičky nemôžem vidieť :D je to pre mňa ako strašidlo každeho knihkupectva :D

    ReplyDelete
  12. Ďalší umelecký založený informatik o.O Ak budete zakladať skupinu, som in. V prípade, že sa dovtedy nenaučím klávesy, budem maskot.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts