(trochu komplexnejšie) Fragmenty skúškového života II.

Love's Not a Competition - Kaiser Chiefs 
Občas teraz na izbe počúvame vážnu hudbu. Zistila som, že sa pri tom fantasticky učí. Vivaldi, Chopin, Strauss (moja srdcovka je Modrý dunaj) , Beethoven (Pre Elišku), Mozart, Listz. Hráme to na intelektuálky. Ale nie na blogu. 

 Ležím na posteli, je mi zima. Pijem kávu, ktorá by asi človeka so slabším srdcom švacla o zem. U mňa spôsobí akurát to, že až dopíšem, budem si môcť pozrieť epizódu seriálu bez toho, aby som zadriemala a prehliadla, čo urobí Obergruppenfuhrer Smith. Mám potrebu napísať aspoň pár slov o svojich posledných dňoch. Ak ste nečítali môj predchádzajúci článok, môžete ním začať, ale nemusíte. Kto som aby som vás do niečoho nútila?
Článok som doplnila pár fotkami z dnešnej rannej prechádzky Brnom a ešte nejakými...
∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞

  ALEXANDRA A SKÚŠKOVÉ 2.0 (++)

Budík si nastavím na šiestu hodinu ráno. Mám pocit, že ledva zavriem oči a ten malý hajzel už zvoní. Jediné čo mi bráni v tom, aby som ho hodila o stenu je fakt, že môj budík je zároveň aj mojim mobilom.  Naťahujem sa po neho a zároveň si obúvam ponožky, lebo o šiestej ráno je na izbe brutálna kosa a mne z prstov visia imaginárne cencúliky, a budík posúvam na siedmu. O siedmej sa situácia opakuje, ale bez ponožiek, tie už mám na nohe.
 



 kliknite si na read more :)


Ale  dnes nie! Dnes vstávam na prvé - alebo možno druhé či tretie -  zazvonenie budíka a hovorím si : okay girl, this is your day. Odhŕňam perinu, rozlepujem zalepené oči a s nechuťou a nadávkami vstávam. To čo sa večer zdalo ako strašne super nápad sa ráno  zdá ako najväčšia hovadina.
O pol hodinu na to sa prechádzam po hradbách, skôr ako vyjde slnko (ktoré cez mraky aj tak nevidno), fajčím (lebo som nemala kávu a zaspávam na nohách) a užívam si Brno, aké ešte nepoznám. Tiché, bez ľudí, bez premávky, pokryté snehom a ľadom (šmýka sa tak, že sa prakticky korčuľujem). Je to čarovné.


∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞

Mám za sebou ďalší skúškový týždeň. Počas tohto týždňa sa mi podarilo aspoň mierne vyvrátiť tvrdenie svojej geografikárky zo strednej školy, ktorá mi povedala: Stanová, veď ty neovládaš ani základy matematiky! Sakra, nie neovládam - ale ovládam matematické základy informatiky! Pretože som ich včera spravila na prvý krát. Stáli pri mne všetci svätý, to je jasné, inak by som nedosiahla presne taký počet bodov ako mi bolo treba. 

Do tejto skúšky som nevedela, čo je to strach. Myslela som si, že hej, ale zmýlila som sa. Ukázalo sa, že prvé rande alebo maturita je absolútne nič, v porovnaní so skúškou z matematiky u Ramsayho Boltona (bola tam istá podoba a najmä nadmerné sadistické sklony. Na požiadanie poskytnem študentom FI MUNI meno 😈). Triasla som sa ako osika alebo ratlík. Cestou do školy som sa snažila ponáhľať aby som nemeškala ale nešlo to! Nohy som nevládala odlepiť od chodníka, ešteže bolo nasnežené a mohla som ich  ťahať po snehu, inak by som tam asi ani nedošla.  Potom sa mi klepala ruka s mobilom tak, že som nevedela poriadne odpisovať na správy a totálne ma dorazil fakt, že som sa ocitla na chodbe v obkľúčení asi dvadsiatich chlapov ako jediná žena (kurňa, kedy sú ženské termíny skúšok? a ako sa  tam zapíšem? Ja vždy hovorím, že na tejto škole sa cítim ako v zlom porne, lebo 10(+) chlapov a Stanová.. no neznie to tak?).  Vyšla som odtiaľ vyklepanejšia než som vošla, s pocitom, že som to nedala...  a keď som v hale zistila, že som to predsa len urobila, aj keď tesne, tak mi ušlo také pekné, hlavne však pomerne dosť hlasné : no do pičiii, načo sa na mňa obrátili všetci chalani sediaci v aule. Ups.
∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞



Na druhej strane, neurobila som druhú matiku, čím som sa oficiálne stala členkou FéniXovho rádu (akože mi v indexe svieti Fx).  Nemala som tušenie, čo písať do tejto skúšky, hoci sme si pred ňou dali mentálnu rozcvičku: Vymenuj desať piesní Karla Gotta. Nepomohlo.Možno by pomohla mentálna rozcvička typu "vymenuj dvadsať polynomov"... nabudúce. Ak by sa skúšky mali robiť na prvý krát, neexistovali by opravné termíny, že?

Čo sa týka môjho indexu... prichádzam na dve veci. Vždy som vedela, že moja obľúbená farba je zelená. Teraz už viem, že presný odtieň sa nazýva indexová zelená. A viem aj to, že na jar ma viac poteší až sa zazelená index, než tráva. Na druhej strane, keby som to, čo mám v indexe mala v podprsenke, môj život by bol ľahší (lebo by som sa nemusela učiť).

 
  ∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞
 
∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞ 
-Môj obľúbený predmet tento semester bola asi matika, tvoj?
-Výpočetní systémy.
-Však tam si bola len raz?
-No práve.

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞ 

Väčšinu času robím úplne iné veci než by som mala. Učila som sa na opravný zápočet z angličtiny (lebo som trápna a prvý termín som nespravila. Chýbal mi posratý bod, ktorý som, ako všetci zvaľovala na otázku "na akých vlnách ide bluetooth?". Rádiových, už to všetci vieme.). A popritom som stíhala rozobrať so spolubývajúcou mestskú hromadnú dopravu v Košiciach, čítať funfacts na internete, spomínať na historky zo strednej, fajčiť, robiť si nechty... dokonca som si urobila test, že : podľa toho aký sendvič si vyberiete zistíte, aká ste osobnosť. Pretože prečo nie. 

Spolubývajúca na to zareagovala tak, že povedala druhej, že: nebavíme sa s ňou, kým to nedočíta. A tak som to dočítala.
Ale niekedy takáto podmienka nestačí. Chýba mi osoba, ktorá by nado mnou stála s bičom alebo na mňa aspoň kričala že sa mám učiť a robiť niečo produktívne a vzdelaniu-prospešné. 
Čoraz viac ale chápem to, že touto osobou musím byť sebe sama. Že presne o tom je vysoká škola a vlastne život.
∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞
∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞

-Veď som ráno hovorila, že v dnešný deň Cézar prekročil Rubikon a povedal, že Kocky sú hodené. Načo vám čítam fakty a horoskopy keď ma tu nikto nepočúva!
-(vojde spolubývajúca) Saša, čo si hovorila? Nepočúvala som.

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞ 

 Kontrolujem po sebe článok a hovorím si, že už to nebudem znásilňovať. Napísala som všetko, čo som mala potrebu napísať. Čaká ma učenie a nemala by som ho viac odkladať. Najmä ak sa ešte chystám urobiť si kávu a zafajčiť si a s kamoškou do mesta. Čas na učenie sa zužuje. Well.

Dnes ráno som objavila rozbitý výklad ktorý sa niekto pokúšal "opraviť". Nazvala by som túto fotku asi že Me - trying to fix my life.
Lebo tak to je.


Idem fixovať ďalej.

Pax tecum. (to znamená May peace be with you, takto sa nám raz pozdravil náš cvičiaci z matiky v mailíku. Ten chlap bol strašne pekný...a pomerne dosť crazy. Žrala som ho.)

Comments

  1. :D Ujebe ma, kde je môj komentár????
    OK? again:
    Vy tam máte sneh??? AJ ja chcem :( Popravde ti výšku nezávidím :D pri spomienkach na tú moju.... OMG!
    Budú ešte Ďalšie myšlienkové články?

    ReplyDelete
  2. Ježiš, po přečtení tohoto článku se tu válim v křečích, jak moc jsem se nasmála. Taky si teď procházím zkouškovým obdobím a tak jsem se v tom našla, až to není možný. :DDDD

    ReplyDelete
  3. giiiiiirl, same here :D uplne presne toto su tie trable kazdeho, kto si prechadza skuskovym. mne sa tak hrozne nechce ucit, az to ani nie je mozne. ani nemam spolubyvajuce, ktore by sa so mnou nebavili, az kym by som sa nieco nenaucila. proste sa do toho musim prinutit uplne sama.
    taky ten naozajstny strach budem zrejme zazivat na opravnej skuske z predmetu, ktory opakujem. aj ked este stale neviem, ci som ho na ten prvykrat spravila alebo nie, pretoze proste logika nasej skoly je davat vysledky den pred opravakom, ale to by sa fakt musel stat zazrak (alebo prenasobenie obrovskou konstantou), aby som to dala. ale aj tak veselo prokrastinujem dalej.
    no nic, prajem ti este vela stastia s dalsimi predmetmi, ta posledna fotka je rozhodne presna aj pre mna :D

    ReplyDelete
  4. Gratuluju k té matice! Tvůj popis mě fakt pobavil. :D A už víš, jaký sendvič jsi? :D

    ReplyDelete
  5. Tie pocity zo skúšky naprosto poznám. Teraz som začala s výškou a prvé skúškové je masaker. Mám len štyri skúšky, tri už úspešne za sebou (latinčinu som dala na 51% a tak som dostala kráásne E.. och ako ho rada vidím!).(Dobre..možno by som mala mať lepšie nároky na moje vzdelavacie ohodnotenie, ale ja som sa to fakt učila! /dobre, deň predtým som sledovala filmy/ a šla som na skúšku s tým, že to nedám takže som sa rovnako ako ty tešila, že som to dala!
    Teraz ma čaká ešte skúška z chémie ale.. no treba veriť v zázraky :D
    Ty máš index? :(( Ja tak závidím! My na škole ho už nemáme.. a mne sa tak páči!
    členka FéniXovho rádu? Páni, tak to prirovnanie je naprosto úžasné!
    Inak, gratulujem k urobenie skúšky. Btw ty študuješ matiku(teda.. máš matiku?) máš môj obdiv dievča! Ja som rada že násobilku viem..

    ReplyDelete
  6. Já teď zažívám svoje první zkouškové a musím říct, že jsem zatím pořád tak nějak v šoku, co se to vlastně děje. :D Všichni strašili, jak je to příšerné a nevím co všechno, tak jsem se na svoje první zkoušky přes svátky fakt učila. Pak jsem si to všechno zřejmě alkoholem vylila z hlavy o Silvestra, ale kupodivu jsem všechny dosavadní zkoušky zvládla udělat na první pokus. Sama jsem z toho v šoku. Ve čtvrtek mě čeká poslední zkouška a zároveň první ústní, tak z toho mám totální vítr. Nicméně .. my obě to snad už je nějak zvládnem. Držím palce na všechny zbývající zkoušky! :)

    ReplyDelete
  7. Ta první fotka je úžasná <3 a poslední nemá chybu :D ten zbytek je kouzelný :)

    ReplyDelete
  8. A práve v období skúšok si uvedomujem, že chvála bohu, že mám už po vysokej ..... zarábam...aj keď výška mala svoje čaro....každé obdobie malo svoje čaro len škoda, že to obdobie, v ktorom sa momentálne nachádzam ma nejako nebaví :-/ Asi by to chcelo ďalší krok dieťa a manželstvo....možno postačí len to dieťa do manželstva sa mi nechce :D no dobre skôr do svadby, robiť šaška zo seba :D

    nadherne fotky, hlavne tá prvá a posledná :D

    ReplyDelete
  9. Tyjoo, jsem z Brna a taky jsem byla na FI :D ale skrz svou lenost jsem se na to vykaslala. Za zkousku z MZI te obdivuju!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ďakujem! Som rada, že sa našiel človek, ktorý naozaj dokáže oceniť čo to znamená spraviť MZI :D :D

      Delete
  10. Jojo klasina na koleji je nejlepší, halvně když z vedlejšího pokoje se ozývá GTáčko :D Jinak naprosto chápu ty opravky, takhle mi utekla zkouška z konstra ... prostě se musí vyskoušet i druhý termím, přeci nejedeme na šprta ne? :D Jinak taky studuji v Brně, ale strojárnu :D

    ReplyDelete
  11. Krásně napsané...Budu se sem vracet, protože je tu zajímavé čtení a ještě se u toho pobavím. Fotografie sněhové vločky je úžasná.
    P.S. Děkuji za komentář a návštěvu mého blogu.

    ReplyDelete
  12. Aaaaa Brnisko :-) krásný fotky

    ReplyDelete
  13. Boží článek! �� Nevím, jestli jdi jako já v prváku, ale s tim stresem to sedí. Tak nějak vše na mě sedí ����... Ale poradím.. Nestresuj. Když se mi stalo naposledy to, co tobě, že jsem nemohla jít normálně ani po schodech, jak se mi klepaly nohy a psát zprávy, tak sem byla uplně nepoužitelná. Potom jsem byla v klidu a neučila se o nic víc a bylo to v kapse a od té dobry se snažím zachovat maximální klid ��... Poslední fotka mě rozesmála :D.. Jo a s tou vážnou hudbou to nezní špatně, zkusím!

    ReplyDelete
  14. A ten ódor, keď prídeš na prvú prednášku a sadneš si úplne hore dozadu, ja som to už odporúčal anesteziológom, ale vraveli, že používať tento ódor v nemocniciach je nebezpečné, lebo dokáže uspať nielen pacienta, ale celý operačný sál.
    Ramsayho som minule stretol v saune. Nahého. To určite CHCEŠ vidieť! Dodnes túto spomienku používam ako efektívnu metódu na kúpaliskách, keď mám trable s Terminátorom.
    A áno, je tam istá podobnosť! :D
    Fotky sú úžasné, vidím, že sa ti podarilo vystihnúť moment na Petrovskom fleku nad Husovou, keď som ho neokupoval (asi si cheatovala a vstala v nekresť... neinformatický čas), sniežik je nádherný, ale... Die, Snow, die!!! Sun will reign this land.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts