Aprílové


(dosť ofenzívny a mierne protimužský článok alebo naopak. lebo som žena a tak to cítim. meh
a celý tento negativizmus podčiarknem fotkami kvetov!)
Prišiel apríl a ľuďom jebe.
Uznávam,toto konštatovanie nie je najpozitívnejší spôsob ako začať článok.
Ale - je to tak. Možno by som mala byť špecifickejšia. Šibe hlavne chlapom (a to najmä tým v mojom okolí). Z nich hrabe mne a zo mňa kamarátkam. Postupne bláznie celý svet, veď je apríl.




Zatiaľ čo minulý rok mi dal veľa krásnych lekcií do života, ale šetril si to na druhú polovicu, rok 2017 ma fackuje a učí už od januára.
Ale veď dobre, asi to tak má byť. Nie sú to zlé veci, čo ma naučil, ja som mu vlastne celkom vďačná, ale v poslednom čase mu fakt šibe (a teraz haha, hovorím o roku, alebo o chlapovi?).

Začala som oveľa viac písať. Žiaľ, nie kódy a testy, ktoré by som reálne písať mala. Ale vznikli, konečne!, nejaké nové poviedky. A dokonca som sa pustila do hry. Začala som tiež viac chodiť vonku (ponaučenie: Keď máš kamarátov, viac ťa bolí pečeň) s partiou. Keď sedíme na prednáške ôsmi vedľa seba alebo fajčíme v skupinke vonku, cítim sa fakt dobre. Keď som v Košiciach, normálne mi chýbajú aj prednášky, vďaka nim. Tiež som začala viac kultúrne žiť, za posledné dva týždne som bola dva krát v divadle a na koncert a vyplnila som prihlášku na Divadelnú Nitru. Bola som na čítačke Roba Rotha (a skoro som sa roztopila od šťastia a nadšenia!).Bola som v Brne navštíviť v kostole otca Angela, farára z Košíc. Poplakala som si. Chodím za kamoškou do Bratislavy. Prvý krát v  živote som niečo vybavila cez telefón. Nafarbila som si vlasy na modro.
Uvedomujem si, aké mám šťastie v živote, akými super ľuďmi som obklopená a čo všetko sa mení, a zlepšuje... (a potom sa najčastejšie objaví nejaký chlap, ktorý to musí dosrať, že áno).

--------
Hovorím kamarátovi: Chcela by som spoznať chlapa, ktorý nebude kokot.
-Saša, taký nie je.
-Dobre, tak normálneho chlapa.
-Saša, ani takí nie sú.
-Chcem psa.
-To by šlo.
--------
A tak tu teda ležím. Na zelený štvrtok, papám špenát a pijem zelený čaj. A pičujem ako chorá vrana na všetko a na všetkých. Z posledného vnitra v  škole som dostala krásnych  7 bodov. Ibaže záporných.
Z testu som vyšla s tým, že som si vzdychla : "Som traumatizovaná!", otočila sa a bum - vedľa mňa stál vysmiaty prednášajúci. Na to zišla dole schodmi kamoška a hovorí: "Kamko, tomu ver, bolo to úplne na kokot." Prednášajúci dostal záchvat smiechu.
Pred týždňom nám naša prednášajúca poďakovala, že sme vôbec prišli, lebo počula náš rozhovor o predchádzajúcom večere. Niekedy sa pýtam, či je táto škola reálna. Asi je to aprílom.

--------

-Tu čítam, že nejakej babenke sa podarilo predať panenstvo až za jeden a pol milióna dolárov. Ja krava som mohla byť milionárka, ale niee, ja verím na lásku.

--------

Ženy možno začnú v tomto momente premýšľať, prečo vlastne tvrdím, že chlapom jebe. V prvom rade si myslím, že je to axioma. 
V druhom...
Odkedy som - zasa raz - sama ako prst, a šťastná, robím také tie veci, čo robia ženy po rozchode. Akože farbím si vlasy (najprv na modro a potom späť na červeno), chodím na kávu s kamoškami, kde ohovárame, občas vypadnem na víkend preč (do divadla! bola som na predstavení Lydky z apredsasanevydala )
a tak! A je mi dobre. Povedala som si, že takto to chcem momentálne. Nič neriešiť, vypnúť, byť sama a rozvíjať sa.

A do toho príde chlap, zasype ma komplimentmi a pozve ma na večeru. Ďalší urobí kamoške a mne (lebo posrať večer dvom ženám naraz je väčšia sranda) scénu na koncerte (scénu baby, scénu! 26 ročný muž). Do toho mi jeden človek poeticky naznačí, že ma má za (použijem expresívny výraz, srať na eufemizmy) kurvu. A potom buď pokojná Alexandra.
Nie som pokojná, fajčím a počúvam Katarziu. A konštatujem na blogu, že mužom jebe.
--------

Priatelia, tento článok je zbytočný asi ako Kotleba. Strašne by som chcela, aby ma to trápilo, ale je mi to jedno. Potrebovala som sa vypísať.
Zavŕšim to ešte jednou myšlienkou: Nikto nedokáže tak dosrať život  náladu žene, ako dokáže len muž dosrať náladu žene.

Pax tecum.
Nečítam to po sebe. Všetko je mi jedno.

Comments

  1. Hehe, zvaľ to na ten apríl, všetko! To s tým prednášajúcim a sťažovaním na prednášku ma ale pobavilo :-)
    Krásne fotky, aj keď tá posledná je trošku...ehm...depresívna...ale má v sebe emóciu. Za modré vlasy inak palec hore! Mohla si tiež pridať fotku ;-)

    ReplyDelete
  2. Ještěže už se ten Apríl valí ke konci, třeba příští měsíc bude víc v pohodě (anebo ten vlastně taky ne... tak třeba ten popříští?)
    Jinak moc krásné fotky a zajímavý výběr písničky na začátku článku :)

    ReplyDelete
  3. Zato ty dokážeš náladu zdvihnúť. Napríklad si ma obohatila poznaním, že nejebe iba ženám! Hneď sa cítim lepšie! :D

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts