RECENZIA: Koncentrovaný sprchovací gél YVES ROCHER




Domov, to sú tri základné veci: vlastná posteľ, vlastná toaleta a vlastná sprcha. Človek si zvykne na všetko, ale v týchto troch prípadoch naozaj niet nad "to vlastné". Najmä na to posledné som sa po týždni na Letavách najviac tešila.
Na Letavách som si sprchu dopriala tri krát do dňa - keď som vstávala, aby som vôbec vstala, a na obed a večer po dielni, lebo som bola špinavá a nechutilo mi jesť.
Na Letavách sa totiž na týždeň stávam súčasťou hereckej dielne, ktorá z praktických i priestorových dôvodov sídli v senníku, do ktorého nám tohto roku, bohvieprečo, nasťahovali aj 100 kusov pneumatík. Po práci v dielni som teda z gatí a vlasov vyťahovala seno a ruky som mala čierne, ako z uhoľnej bane.

                                                                                                                   
O to viac ma potešil príchod domov a fakt, že mi dorazil balíček z YVES ROCHER. Dostala som ponuku vyskúšať ich novinku : koncentrovaný sprchovací gél - a s radosťou som ju prijala (a nie len preto, že som sa strašne tešila na teplú sprchu!).
Koncentrovaný sprchovací gél - to je fľaštička o objeme 100 ml., ktorá sľubuje, že vydrží toľko ako veľká 400vka (zdá sa vám to ako odvážne tvrdenie?), teda 40 kúpeľov, pretože na jedno umytie použijete len kvapku. Malá fľaštička sa ale taktiež rovná menej plastov ( a to v podobe recyklovateľného flakónu).

 

  
- porovnanie 400 ml. fľaštičky sprchovacieho gélu a 100 ml. fľašičky koncentrovaného sprchovacieho gélu.

"Našou najdôležitejšou charakteristikou je to, že sme značka francúzskej rastlinnej kozmetiky, ktorá je založená na láske k prírode. Už od roku 1959 vyrábame produkty, ktorých životný cyklus kontrolujeme od samotného pestovania a výskumu rastlín až po distribúciu, pričom v každej jednej etape sa snažíme jednať s rešpektom k životnému prostrediu. Na planétu však myslíme i inak. Nadácia Yves Rocher sadí stromy po celom svete, chránime biodiverzitu, bojujeme proti testovaniu produktov na zvieratách, či úpravou zloženia a odľahčovaním obalov našich produktov znižujeme spotrebu prírodných zdrojov."
- citácia z listu od firmy Yves Rocher



 KONCENTROVANÝ SPRCHOVACÍ GÉL, to je:
-mycie zložky 100%rastlinného pôvodu
-97%zložiek prírodného pôvodu
-pH neutrálne k pokožke
-bez konzervantov
-recyklovateľný flakón
-o 50%menšia spotreba plastov
-ľahko biologicky odbúrateľné zloženie
- a hlavne strom zasadený za každý zakúpený plafón


Výrobca sľubuje, že na umytie sa koncentrovaným sprchovacím gélom vám postačí jedna kvapka o veľkosti lieskovca - teda jedno stlačenie. Toto tvrdenie mňa osobne veľmi prekvapilo - ja som žena, ktorá na umytie vlasov či tela potrebuje veľké množstvá šampónu, či sprchového gélu. 
Jedna kvapka sa mi naozaj zdala málo - ale čuduj sa svete - stačila! Podarilo sa mi s ňou pekne sa namydliť a na nohách mi dokonca ostalo dosť peny aj na to, aby som si ich pekne hladko oholila, bez kvapky krvi. Za mňa rozhodne najväčšie plus!
Rovnako som vyskúšala umyť sa len s kvapkou klasického sprchovacieho gélu Yves Rocher. Podarilo sa mi to viac-menej rovnako, ako s koncentrovaným ale : Pena u klasického sprchovacieho gélu je ľahká ako sneh, vytvára chuchvalčeky do ktorých si, ak chcete, môžete fúkať, zatiaľ čo "koncentrovaná" pena, je ťažká a drží na tele, máte tak po umytí väčší pocit čistoty.
Rozdiel medzi sprchovacími gélmi je viditeľný aj v koncentrácií. Bežný sprchovací gél je na pohľad redší a rozteká sa, koncentrovaný ostane v podobe v akej ste ho vytlačili. 

= naľavo klasický sprchovací gél, nie viac ako kvapka, ktorá vypadne po jednom stlačení - hneď sa však roztiekla do podoby akú vidíte. Napravo kvapka koncentrovaného sprchovacieho gélu.

Je nejaký rozdiel vo vôni medzi klasikou a koncentrovaným gélom? Nemyslím si. Mango Koriander, ktorý som mala možnosť porovnať v oboch verziách, mi vonia rovnako v oboch formách.  Bližšia mi je však vôňa Bourbon Vanilla (lebo milujem bourbon aj vanilku, a najmä "jedlé vône" - predstavte si kokos či čokoládu a pomaranč..). Vôňa vo mne evokuje jeseň a je príjemne zmyselná, s výraznou sladkosťou.  Vôňu Olive Petit Grain sprchovací gél som využila po dlhom dni na kúpeľ a holenie nôh - nemôžem povedať, že by mi vyslovene nevoňal. Je to vôňa, ktorá na prvý dojem neurazí ale ani nijak výrazne neosloví (na druhý a tretí dojem som si ju ale veľmi obľúbila!), ale po kúpeli mi bol tento sprchovací gél príjemný svojou neutralitou a vôňou ma preniesol do chorvátskych olivových sadov.. určite by som ho odporučila pred "vypadnutím" do spoločnosti - keď viete, že sa budete sprejovať voňavkami a lakmi na vlasy. Príjemne predtým zneutralizuje vašu vôňu a nechá vyniknúť ostatné, bez toho, aby sa navzájom bili a vylučovali. Hitom v rodine sa ale stal, vďaka mojej maminke, Mango Koriander. Vôňa je svieža, letná, pokožka po nej krásne vonia a pocit čistoty ostáva dlho!


Záverom môžem povedať jedno: som príjemne prekvapená. Prvý krát v živote som sa dokázala osprchovať s minimom sprchového gélu s maximálnym výsledkom.
Plusom je tiež praktická veľkosť fľaštičky, ktorú so sebou viete vziať fakt kdekoľvek, od dovolenky v Paríži po klasickú stanovačku.
A ak by vám to nestačilo, všetko krásne podčiarkuje ekologická filozofia. Práve tá u mňa vyhráva a rozhodla v prospech nie len testovania, ale aj využívania kozmetiky značky Yves Rocher. Obmedzovanie spotreby plastov, ich odbúrateľnosť a vysádzanie stromov.
Snažím sa už dlhšiu dobu obmedziť plasty vo svojom živote - žiadne igelitové vrecká a plastové fľaše  u mňa nenájdete. Je však naozaj ťažké žiť úplne bez plastov v 21. storočí s nízkym rozpočtom a na cestách. Preto je mi aspoň malu útechou to, že takto sa, aspoň čiatočne, podieľam na obmedzení ich produkcie a tým na ochrane našej milovanej planéty.

Ako sa hovorí - malý krok pre človeka, ale veľký pre ľudstvo: v tomto prípade pre planétu. Stačí, aby ste sa rozhodli pre ekologickú možnosť - váš život to výrazne nezmení, ale o to výraznejšie pomôžete planéte.

Tak o, idete do toho so mnou? :)

S láskou,
Alexandra

Touto cestou ešte raz ďakujem spoločnosti Yves Rocher za možnosť testovania ich produktov a zároveň za to, čo robia, lebo to robia výborne :) 


Comments

  1. Ahooj :)
    Konečne som sa sem dostala a vidím..nový článok.
    Už som o týchto sprcháčoch počula a asi aj čítala nejakú tú recenziu, no táto tvoja je asi najlepšia. Tak pekne si sa rozpísala. Je škoda, že viacero značiek nerobí takéto ekologické balenia. Mne by sa to páčilo. Ušetrilo by to miesto, ale hlavne Zem.
    Mmmm...vôňa čokoláda a pomaranč je najlepšia. A potom ešte zbožňujem uhorkový od Dove. :)

    ReplyDelete
  2. Yves Rocher zbožňujem a tieto sprcháče vyzerajú skvelo!

    FRENCHSTYLE

    ReplyDelete
  3. Úprimne, kúpila by som si ho už len z toho dôvodu, aby som mohla zhodnotiť "trik" s jednou kvapkou, toto ma popravde veľmi zaujalo.

    ReplyDelete
  4. Jojo, Ives Rocher u nás také jede ve velkým, mamka od nich objednává už dlouho a ráda a upřímně tuhle značku mám taky docela ráda, nic mě od nich ještě nějak nezklamalo. Líbí se mi ten jejich slogan, nebo motto "I love my planet", či co to je, ale upřímně na mě, jakožto zachránce všemožnejch pralesů a přírody to zafungovalo výborně... A ten mangovej vypadá dobře, asi si pro jeden skočím a pak taky napíšu recenzi s odkazem na tvůj článek. :D

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts